Chokoladekage med hvide chokoladestykker og hindbær
Svampet og intens chokoladekage med hvide chokoladestykker og hindbær, der forener det søde med det syrlige. Kagen skal fremstå en smule ubagt, og nærmest som en brownie, og den smager allerbedst, hvis den får lov til at sætte sig på køl inden servering.
Ingredienser
til 1 form- 150 g mørk chokolade
- 125 g smør
- 3 æg
- 225 g sukker
- 75 g hvedemel
- 2 spsk kakaopulver
- 1 knsp salt
- 100 g hvid chokolade
- 160 g hindbær
Smelt smør og mørk chokolade i en gryde eller mikrobølgeovn, og lad det køle en smule af.
Pisk æg og sukker i en skål, og pisk så chokoladeblandingen i. Bland mel, kakaopulver og salt. Sigt det skålen, og vend det hele godt sammen.
Hak den hvide chokolade i grove stykker, og bland det i dejen sammen med hindbær. Hæld dejen i en form (min form var 25 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter – kagen må gerne virke lidt ubagt, når den tages ud. Lad kagen køle af i køleskabet, indtil den skal serveres.