Chokolademarengs med flydende chokolade
Denne chokolademarengs minder om den berømte chokoladekage med blødende hjerte ("chokoladefondant"), da den sprøde marengskage indeholder flydende chokolade, som bare smager helt fantastisk.
Den søde marengskage med chokolade kombineret med kold flødskum og friskt frugt giver den perfekte dessert, som både børn og voksne vil elske at sætte tænderne i.
Ingredienser
til 6 personer- 4 pasteuriserede æggehvider
- 300 g sukker
- 2 spsk kakaopulver
Tilbehør
- 1⁄4 l flødeskum
- 1⁄2 ananas
- vindruer
- 1 clementin
Pisk pasteuriserede æggehvider stive og tilsæt derefter 4 tsk. sukker. Pisk yderligere 5 minutter og tilsæt resten af sukkeret lidt efter lidt.
Tilsæt kakaopulver og vend det forsigtigt rundt til massen har en ensfarvet lys brunlig farve.
Tænd ovnen på 100 grader.
Fordel 6 lige store klatter æggemasse på et stykke bagepapir som vist på billedet.
De 6 chokolademarengs bages i cirka en time til de slipper bagepapiret ved let hånd, men pas på de ikke får for meget, da den flydende chokolade i så fald ikke vil være til stede.
Husk at ovnen ikke må åbnes den første halve time, da de i så fald kan falde helt sammen.
Lad dem køle lidt af og servér straks til lidt blandet frisk frugt og kold flødeskum.
Marengsene kan gemmes et par dage i kagedåser med bagepapir.