Citronfromage med gelé
Super lækker og lidt anderledes udgave af den klassiske gammeldags citronfromage, hvor der er en dejlig gelé med blåbær på toppen. Den luftige dessert er overraskende nem at lave, og faktisk klarer køleskabet det meste af arbejdet.
Ingredienser
til 8 stkCitronfromage
- 5 blade husblas
- saften fra 2 citroner
- 5 æg
- 1 1⁄2 dl sukker
- 5 dl fløde
Gelé
- 5 blade husblas
- 225 g blåbær (frosne)
- 2 dl vand
- 3⁄4 dl sukker
Forslag til pynt
- flødeskum og blåbær samt frisk mynte (flere idéer til pynt og tilbehør til citronfromage)
Citronfromage
Læg husblassen i koldt vand, og lad det ligge i blød i fem minutter. Varm imens citronsaften op i en gryde, til det når kogepunktet. Pres vandet ud af husblassen, og rør det i den varme citronsaft. Sæt det til side, og lad det køle af.
Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt, og sukkeret er helt opløst. Det er lettest, hvis du bruger en håndmikser eller en køkkenmaskine. Tilsæt citronsaften i en tynd, jævn stråle, mens du rører rundt. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i.
Hæld citronfromagen i portionsglas, og sæt dem på køl.
Gelé
Læg husblassen i blød i 5 minutter. Kog de frosne blåbær op i en gryde med vand og sukker. Sørg for, at bærrene koger i mindst et minut, og blend dem efterfølgende til en fin puré. Pres vandet fra husblassen, og rør det i den varme blåbærpuré. Hæld det forsigtigt på citronfromagen.
Lad glassene stå på køl mindst 4-6 timer inden servering, så geléen er stivnet ordentligt.
Pynt evt. med flødeskum, et par blåbær og en kvist frisk mynte.