Citronmuffins med marcipan og birkes
Jeg er helt vild med friske citronmuffins, og i denne udgave har jeg tilsat marcipan og blå birkes, der gør kagerne ekstra svampede samt tilføjer en skøn knasende fornemmelse.
Ingredienser
til 42 stk- 3 økologiske citroner
- 150 g marcipan
- 175 g smør
- 4 æg
- 200 g sukker
- 225 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 30 g birkesfrø
- 1⁄2 dl mælk
Riv skallen af citronerne, og pres saften – der skal gerne blive ½ dl citronsaft pr. citron. Riv marcipanen på et rivejern, og stil det til side.
Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse. Pisk så citronsaft og smeltet smør i.
Kom mel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål, og si blandingen i æggemassen. Rør til sidst birkes, mælk og marcipan i.
Hæld dejen op i små muffinsforme, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter.
OBS: Jeg brugte små muffinsforme. Hvis du bruger muffinsforme i almindelig størrelse, får du ca. halvt så mange muffins. Det vil sige, at 42 små muffins giver 21 muffins i almindelig størrelse. I så fald skal de have 15 minutter i ovnen.