Cordon bleu – virkelig lækker opskrift
Mega lækker opskrift på cordon bleu, der er en fransk ret med kylling foldet omkring en kerne af ost og skinke og derefter paneret og stegt på panden. Det er overraskende nemt at lave selv – bare følg trin-for-trin billederne.
Ingredienser
til 2 personer- 2 kyllingebryster
- 100 g cheddarost
- 2 skiver skinke
- 50 g hvedemel
- 1 æg
- 75 g rasp
- salt
- peber
- olie
Sådan gør du
- Fjern fedt og sener fra kyllingebrystet.
- Læg kyllingebrystet imellem to stykker husholdningsfilm, og bank det fladt med en kødhammer eller kagerulle – filmen gør, at det ikke sprøjter med kyllingesaft overalt.
- Skær osten i skiver, og fordel skiverne på kyllingen. Læg et stykke skinke ovenpå. Rul kyllingen, og luk den evt. med et par tandstikker.
- Hæld mel i en dyb tallerken, pisk ægget sammen i en anden tallerken, og hæld rasp, salt og peber i en tredje tallerken.
- Vend først kyllingerullerne i mel, så i æg og til sidst i rasp.
- Steg dem sprøde i godt med olie på pande. Vend dem undervejs, så de steges på alle fire sider.
- Servér de sprøde cordon bleu varme, så osten stadig er smeltet indeni.
Servér f.eks. med:
Lækker salat til kyllingEkstra sprøde ovnkartofler