Crème Brûlée opskrift
Denne opskrift på Crème Brûlée er fantastisk nem at lave, og så kan den endda tilberedes dagen før. Den er perfekt som afslutning på en dejlig middag, men den kan også bruges til en helt almindelig hverdagsaften.
Ingredienser
til 8 portioner- 1 vaniljestang
- 3 dl piskefløde
- 1 dl letmælk
- 100 g sukker
- 2 æg
Pynt
- sukker
- evt. spiselige blomster
- evt. friske bær
Derudover skal du bruge
- 8 ramekiner (små crème brûlée forme)
- 1 dyb bradepande
- 1 gasbrænder
- evt. termometer
Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem op i en gryde sammen med resten af vaniljestangen, piskefløde, letmælk og sukker.
Pisk æg i en lille skål for sig.
Varm flødeblandingen, til sukkeret er helt opløst, og tage den herefter af blusset. Sæt et termometer i gryden, og vent til den er kølet ned til under 45 grader. Tilsæt derefter æg, og pisk cremen, til den er ensartet.
Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Fordel cremen ligeligt i ramekinerne, og sæt dem ned i bradepanden. Hæld koldt vand i bradepanden, så vandet går ligeså højt op omkring ramekinerne, som cremen gør det inde i dem.
Bag crème brûléerne i vandbad i ½ time, og tag dem derefter forsigtigt ud af ovnen. De skal være rimelig faste, men med en smule blævrende konsistens. Tag dem op af vandbadet med en varmehandske, og lad dem køle lidt af på køkkenbordet, før du kommer dem i køleskabet. Her skal de være dækket med plastikfolie. Lad cremen hvile i køleskabet i 2-3 timer. De kan også sagtens holde sig til dagen efter.
Fordel et tyndt lag sukker på hver af cremerne, og brug en gasbrænder til at smelte sukkeret.
Du kan evt. pynte din crème brûlée med lidt friske bær eller spiselige blomster (som på billedet).
- Publiceret d.
- 16.04.15.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Fransk mad ›
- Franske desserter