Dadelkugler med appelsin
Lækre dadelkugler, der er fyldt med appelsinsaft og –skal, der giver en helt fantastisk orangesmag. Kuglerne har også et dejligt knasende element i form af hakket, mørk chokolade. Mums!
Ingredienser
til 35 stk- 250 g dadler uden sten (f.eks. Juicy Dates)
- 1 spsk kokosolie (kan undlades)
- skallen af 1 økologisk appelsin
- saften fra 1⁄2 appelsin
- 150 g mandelmel
- 25 g havregryn
- 1 spsk kakaopulver
- 40 g mørk chokolade
Pynt
- 60 g mandelmel
Kom dadlerne i en minihakker, foodprocessor eller blender. Smelt kokosolien i f.eks. en mikrobølgeovn. Riv skallen af appelsinen, og pres saften. Blend dadler, kokosolie, appelsinsaft og -skal sammen til en ensartet masse.
Kom massen op i en skål, og rør mandelmel, havregryn og kakao i. Hak chokoladen groft, og vend den i. Stil massen på køl i 30-60 minutter, så det bliver nemmere at trille den til kugler.
Form dadelkuglerne, og vend dem i mandelmel. Opbevar dem i en lukket beholder på køl.
Tip: Du kan selv lave mandelmel ved at blende samme antal gram hele mandler til fint mel.