Dildmayonnaise
Den lækreste dildmayonnaise, som kan bruges til alt fra fisk og skaldyr til en lækker burgerdressing eller dip til dine pommes frites. Hjemmelavet mayo slår til enhver tid dem, du kan købe i supermarkedet.
Ingredienser
til 4 personer- 1 bdt dild
- 3 dl rapsolie
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- lidt salt
Udstyr
- tefilter
Blend dilden sammen med olien. Filtrer olien gennem en tepose. Man kan også godt undlade dette, men så bliver dildmayonnaisen ikke helt så flot.
Pisk æggeblommer og salt sammen i en skål. Pisk dildolien i lidt af gangen. Det er meget vigtigt, at der kun tilsættes lidt olie af gangen, da æggeblommerne skal kunne nå at absorbere olien.
Smag den lysegrønne dildmayonnaise til med salt. Den kan spises med det samme eller opbevares i køleskabet, indtil den skal bruges.
Anretning
Mayonnaisen kan naturligvis serveres i en skål, men man kan også bruge den til at anrette/pynte med. Put mayonnaisen i en plasticpose, og klip et lille hul i posens ene hjørne (pas på det ikke bliver for stort). Så er det nemt at lave små mayo-toppe.
Pynt evt. toppene med dildkviste - så ser det ekstra flot ud.
Giv dildmayonnaisen mere smag
Lad evt. dilden trække i olien i nogle timer eller natten over, inden olien filtreres. Så får olien (og dermed også dildmayonnaisen) mere smag.