Dressing til maskeret blomkål
Den lækreste dressing til maskeret blomkål. Den har masser af smag og er nem at lave.
Ingredienser
til 4 personer- 250 g creme fraiche
- 1 bdt purløg
- 1 bdt dild eller persille
- salt
- peber
- evt. 1 tsk sukker
Sådan laver du dressingen
Skyl krydderurterne og lad dem dryppe godt af. Jeg dupper dem tørre med køkkenrulle for ikke at få vand i dressingen.
Hak krydderurterne fint og bland dem sammen med creme fraichen. Smag til med salt, peber og evt. sukker.
Kom dressingen ovenpå blomkålen eller servér den ved siden af.
Brug f.eks. dressingen til:Maskeret blomkål med æg og rejer
Maskeret blomkål med bacon og skinke
Hvilken creme fraiche er bedst til maskeret blomkål?
Dressingen skal helst være forholdsvis tyk, så den ikke løber ned af blomkålshovedet. Derfor bruger jeg creme fraiche på enten 18% eller 38%.
Der kan være ret stor forskel på konsistensen/tykkelsen i forskellige producenters creme fraiche. Jeg kan anbefale Løgismoses creme fraiche på 18% da den har en relativt tyk konsistens, men du kan også sagtens bruge en billigere creme fraiche.
Fakta om opskriften
Måltid: Forret eller hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Sværhedsgrad: Nem
Næringsindhold for dressing til maskeret blomkål
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 161 kcal | 126 kcal | 506 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 3 g | 14 g |
Protein | 3 g | 2 g | 9 g |
Fedt | 15 g | 11 g | 45 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve dressingen (inkl. sukker).