Dressing til skaldyr
Rigtig god hjemmelavet dressing til skaldyr, der kan laves i enten en lækker creme fraiche version med dild eller en god rød dressing inspireret af den velkendte thousand island dressing.
Ingredienser
til 3 personerValgmulighed 1: Dilddressing
- 150 g creme fraiche
- 50 g mayonnaise (eller mere creme fraiche)
- 1⁄2 tsk hvidløgspulver
- 1⁄2 tsk sukker eller akaciehonning
- 3⁄4 tsk citronsaft
- 1 bdt dild
- 1⁄2 bdt purløg
- salt
- peber
Valgmulighed 2: Rød dressing
- 100 g mayonnaise
- 100 g creme fraiche
- 1⁄2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 1⁄2 spsk ketchup
- salt
- peber
Valgmulighed 1: Creme fraiche dilddressing
Rør mayonnaise, creme fraiche, hvidløgspulver, sukker eller akaciehonning og citronsaft sammen.
Hak dild og purløg fint, og rør krydderurterne i dressingen.
Smag til med salt og peber.
Valgmulighed 2: Rød dressing til skaldyr
Rør alle ingredienserne sammen, og smag dressingen til med salt og peber.
Se vores lækre opskrifter med skaldyr her
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for dilddressingen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 272 kcal | 222 kcal | 667 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 3 g | 9 g |
Protein | 2 g | 2 g | 6 g |
Fedt | 27 g | 22 g | 68 g |
Næringsindhold for den røde dressing
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 435 kcal | 308 kcal | 923 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 2 g | 7 g |
Protein | 2 g | 1 g | 4 g |
Fedt | 46 g | 33 g | 99 g |
Brug dressingen til skaldyrssalat
Dilddressingen (variant 1) er super god at bruge til en skaldyrssalat. Til 3 personer skal du blot blande en portion dressing sammen med ca. 300 g skaldyr, f.eks. rejer, hummer, krebs eller krabbekød.
Hvis du vil lave en sundere version
Vil du gøre dressingen fedtfattig og sundere, kan du erstatte creme fraiche og mayonnaise med fraiche 5% eller 9%.
Hvis du vil lave en sauce tartare
Du kan nemt lave creme fraiche dressingen (variant 1) om til en sauce tartare. Tilføj blot 2 spsk finthakket kapers og evt. 2 spsk finthakkede syltede agurker (til 3 personer).