Forret med jomfruhummer
Denne forret er både simpel og lækker, og så ser den smuk ud. Jomfruhummerne tilberedes på panden og serveres med dampede grønne asparges samt en syrlig og let hvidvinssauce.
Ingredienser
til 2 personerSauce
- 1 dl hvidvin
- 50 g smør
- salt
- peber
Jomfruhummerne
- 2 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- 4 jomfruhummere
- 1⁄2 citron
- 300 g asparges
Sauce:
Kom hvidvinen i en gryde, og lad den koge ind til ca. en tredjedel. Tilsæt smørret lidt ad gangen under konstant omrøring. Smag til med salt og peber.
Jomfruhummerne:
Kom smør på panden, og pres hvidløget heri. Lad smørret smelte, og kom jomfruhummerne op i smørret. Svits dem på begge sider, til de får den rigtige røde farve. Hvis du vil være helt sikker på, at de er blevet gennemstegt, kan du på forhånd knække ”skjoldet” på halestykket på langs (eller klippe et hul), inden du steger dem. Det ser dog ikke ligeså flot ud.
Damp aspargesene, og skyl dem derefter kort med koldt vand, så de beholder den flotte grønne farve.
Anret jomfruhummere, asparges og hvidvinssauce, og server.
Jeg kan også anbefale disse 3 kolde dressinger til hummer. De passer også rigtig godt til jomfruhummer.