Drømmekage i springform
Verdens bedste drømmekage i springform med ekstra meget snask på toppen. Den kan bages i lige netop den størrelse springform du har.
Jeg brugte en springform med en diameter på ca. 23 cm - se her hvordan du bruger en anden størrelse springform.
Ingredienser
til 1 springform- 80 g smør
- 3 æg
- 180 g sukker
- 180 g hvedemel
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 dl mælk
Topping
- 200 g smør
- 200 g kokosmel
- 250 g brun farin
- 1 1⁄2 dl mælk
Sådan bager du drømmekage i springform
Start med at smelte smørret ved lav varme. Lad smørret køle lidt af, imens resten af dejen laves. Pisk imens æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Sigt halvdelen af blandingen i æggemassen, og fold det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Fold mælken i. Sigt dernæst den sidste halvdel mel i, og vend det sammen. Fold til sidst det smeltede smør i kagedejen.
Smør springformen eller for den med bagepapir.
Hæld dejen op i springformen, og glat den ud. Bag kagen ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, til den har sat sig. Lav den snaskede topping, imens kagen er i ovnen.
Snasket topping
Kom alle ingredienserne op i en gryde, og smelt det sammen ved middel varme. Sørg for at røre rundt i det undervejs, så det ikke brænder på.
Tag kagen ud af ovnen, og skru op på 225 grader. Fordel toppingen på kagen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag yderligere 5 minutter.
Tag drømmekagen ud, og lad den køle næsten helt af, inden du tager den ud af springformen.
Se også:
Drømmekage med havregryn
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Hvilke størrelser springform kan jeg bruge?
Drømmekagen bages som udgangspunkt i en rund kageform med en diameter på ca. 23 cm, men du kan sagtens bruge andre størrelser. Hvis du klikker på pilen over ingredienslisten, kan du nemt omregne opskriften til den springform, du skal bruge.
Omregningerne svarer til disse størrelser:
- 0,5 = 16 cm i diameter
- 0,75 = 20 cm i diameter
- 1 = 23 cm i diameter
- 1,3 = 26 cm i diameter
- 1,5 = 28 cm i diameter
- 1,7 = 30 cm i diameter
- 2 = 33 cm i diameter
Skal drømmekage i køleskabet?
Jeg foretrækker at opbevare drømmekagen godt pakket ind i en plastikpose på køkkenbordet. Kommer man den i køleskabet, kan den holde lidt længere, men man risikerer også, at kagen tørrer ud.
Kan man fryse kagen?
Man kan sagtens fryse kagen ned, du skal blot sørge for at pakke den godt ind i husholdningsfilm.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af kagen: Ca. 10 stk.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for drømmekagen
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 608 kcal | 6079 kcal |
Kulhydrat | 59 g | 592 g |
Protein | 7 g | 65 g |
Fedt | 38 g | 380 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 10 stykker.
3 andre lækre kager i springform
Er du blevet mere lækkersulten, kan du tage et kig på disse virkelig gode kager:
Saftig appelsinkage med glasurLækker islagkage med nøddebund og karamelLuftige lagkagebunde i springform