Estragonmayo
Sådan laves den cremede estragonmayo. Server f.eks. til bøf med fritter eller ovnbagte rodfrugter - i stedet for bearnaisesauce.
Ingredienser
til 8 personer- 3 stilke frisk estragon (med blade naturligvis)
- 4 dl rapsolie
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- salt
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- evt. hvid peber
Hak estragon (både blade og stilke) og bland dem med olien i en skål eller anden beholder. Lad det trække i køleskabet natten over, så det rigtigt kan afgive smag.
Si den hakkede estragon fra olien. Mos så meget saft og kraft ud af estragonbladene som muligt, når de ligger i sigten.
Pisk æggeblommer, salt og sennep sammen i en anden skål. Tilsæt olien lidt ad gangen mens der piskes. Det er vigtigt, at der ikke tilsættes for meget olie ad gangen - så skiller mayonnaisen.
Tilsæt hvidvinseddike og smag estragonmayo'en til med salt og evt. hvid peber.