Farsbrød (med kernetemperatur og stegetid)
Rigtig lækkert farsbrød, der er pakket ind i masser af bacon. Se også hvad kernetemperaturen skal være, før farsbrødet er færdigt, og få en oversigt over stegetider for forskellige mængder kød.
Ingredienser
til 6 personer- 800 g hakket svinekød (du kan også bruge hakket oksekød, hakket svin- og kalv eller hakket kylling)
- 1 1⁄2 spsk salt
- 2 løg (små)
- 2 æg
- 6 spsk mælk
- 4 spsk rasp
- peber
- 8 skiver bacon
Sådan laver du farsbrødet
Rør det hakkede kød og salt sammen til en sej fars.
Pil løg, og hak dem helt fint. Tilsæt løg til farsen sammen med æg, mælk og rasp. Krydr med peber, og ælt farsen sammen til en homogen masse.
Form til et farsbrød, og dæk det med baconskiverne.
Bag til den rigtige kernetemperatur er opnået
Sæt farsbrødet i ovnen, og brun det først af ved 225 grader i 15 minutter. Bag det derefter færdigt ved 200 grader i 35-40 minutter, til det er gennemstegt og har en kernetemperatur på 75 grader.
Tip: Hvis baconen ikke er gylden, når der er fem minutter tilbage af stegetiden, kan du slå grillfunktionen til.
Stegetider for forskellige størrelser farsbrød
Hvis du laver farsbrødet til et andet antal personer og derfor også med en anden mængde kød, kan det være forskelligt, hvor længe farsbrødet skal stege for at opnå en centrumtemperatur på 75 grader. Du kan se stegetider for forskellige mængder kød herunder:
Mængde af kød | Stegetid |
---|---|
Ca. 250 g (2 pers.) | 20 min. (heraf 10 min. bruning) |
Ca. 400 g (3 pers.) | 25 min. (heraf 10 min. bruning) |
Ca. 500 g (4 pers.) | 30 min. (heraf 10 min. bruning) |
Ca. 650 g (5 pers.) | 40 min. (heraf 15 min. bruning) |
Ca. 800 g (6 pers.) | 50 min. (heraf 15 min. bruning) |
*Obs! Den helt specifikke stegetid afhænger selvfølgelig af, hvor tykt du har formet farsbrødet.
Vil du lave farsbrød med mere end 800 gram kød, kan det være en fordel at lave to mindre farsbrød frem for ét stort.
Forslag til tilbehør
Tilbehør til farsbrødTilbehør til forloren hare
Hvordan genopvarmer man et farsbrød?
Hvis du skal varme rester af farsbrød fra dagen før, kan du komme lidt vand ned til farsbrødet i fadet, dække det med stanniol og varme det ved 170 grader i ca. 25-35 minutter, til det er gennemvarmt. Du kan også skære kødet i skiver og varme portioner i mikroovnen, hvis det skal gå lidt hurtigere.
Idéer til at få brugt resterne
Har du rester af farsbrødet er der et væld af forskellige måder at få dem brugt på. Se f.eks. disse idéer:
- Som pålæg på rugbrød (evt. a la en frikadellemad med syltet rødkål eller syltede agurker)
- Panér skiver af farsbrødet i rasp og steg dem sprøde på en pande i olie
- Lav en nem kødsovs ved at hakke farsbrødet groft og komme det i en tomatsovs
- Skær farsbrødet i tern og kom det i en karrysovs (lidt a la boller i karry)
Derudover kan du også bruge resterne i disse tøm køleskabet retter:
Tøm køleskabet tærteTøm køleskabet suppe
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid i ovnen:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for farsbrødet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 318 kcal | 1908 kcal |
Kulhydrat | 8 g | 50 g |
Protein | 33 g | 201 g |
Fedt | 16 g | 98 g |