Tilbehør til farsbrød
Rigtig godt tilbehør til farsbrød i form af ovnbagte kartofler og grøntsager samt en dejlig dressing. Det er nemt at lave og virkelig lækkert.
Ingredienser
til 4 personerBagte grøntsager
- 800 g kartofler (små)
- 400 g gulerødder eller peberfrugt (hvor mange peberfrugter skal jeg bruge?)
- 4 rødløg (små)
- 4 spsk olie
- 1 spsk salt
- peber
- evt. 2 spsk tørrede krydderurter (f.eks. timian, oregano, rosmarin eller en blanding)
Valgfri dressing
- 300 g creme fraiche
- 100 g mayonnaise
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Sådan laver du tilbehøret
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skræl kartofler og gulerødder. Skær de små kartofler i halve, og skær gulerødderne i stykker, der er lidt større end kartoflerne. Bruger du peberfrugter, skal de skæres i tykke strimler.
Pil rødløgene, og skær dem i både.
Vend kartofler, gulerødder (eller peberfrugter) og rødløg sammen med olie, salt, peber og evt. tørrede krydderurter, og fordel dem i et stort fad eller på en bageplade med bagepapir.
Bag grøntsagerne i ovnen i 15 minutter. Skru ned på 200 grader, og bag yderligere 35-40 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne.
Tip: Du kan sagtens bage farsbrødet samtidig med grøntsagerne. Læg blot farsbrødet i midten, og fordel grøntsagerne rundt om.
Dressing der passer godt til farsbrød (valgfri)
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen.
Pil hvidløg, og pres det i dressingen. Smag til med salt og peber.
Vil du hellere have en god sovs til?
Hvis du i stedet for dressingen hellere vil have en god sovs til farsbrødet, kan du se denne opskrift på tilbehør til forloren hare.
Hvis du vil bruge peberfrugter
Vil du bruge peberfrugter i stedet for gulerødder, skal du beregne 1 peberfrugt per person. Brug gerne flere forskellige farver, så det ser ekstra flot ud.
Brug dressingen til spidskålssalat eller tzatziki
Dressingen kan nemt varieres i forhold til hvilket farsbrød, du vil lave, og den kan også laves til en cremet spidskålssalat. Se hvordan herunder:
Cremet spidskålssalat
Snit 1 lille spidskål (til 4 personer) helt fint, og bland det sammen med dressingen.
Tzatziki der passer godt til græsk farsbrød
Hvis det er et græsk farsbrød, der er på menuen, kan du nemt forvandle dressingen til en tzatziki ved at bruge græsk yoghurt i stedet for creme fraiche og mayonnaise.
Riv derudover 1 agurk (til 4 personer), og klem så meget vand ud af den som muligt, inden du rører den i dressingen.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid i ovnen:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for de bagte grøntsager
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 363 kcal | 1453 kcal |
Kulhydrat | 47 g | 189 g |
Protein | 6 g | 24 g |
Fedt | 15 g | 58 g |
Næringsindhold for dressingen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 321 kcal | 1284 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 11 g |
Protein | 2 g | 9 g |
Fedt | 34 g | 134 g |
Sundere dressing
Du kan sagtens lave dressingen sundere ved at bruge fedtfattig fraiche på f.eks. 5% eller 9% i stedet for creme fraiche og mayo.
3 spændende opskrifter på farsbrød
Servér f.eks. det lækre tilbehør til et af disse spændende farsbrød:
Italiensk farsbrødMexicansk farsbrødKyllingefarsbrød