Lækkert farsbrød med svinekød
Rigtig lækkert farsbrød med hakket svinekød, løg og champignon som hjælper til at gøre det ekstra saftigt.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g champignoner
- 2 spsk olie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 æg
- 50 g rasp
- 5 spsk ketchup
- 600 g hakket svinekød
- salt
- peber
- 5 spsk paprika (mild)
Sådan laver du farsbrødet
- Rens champignonerne, og hak dem fint. Det kan evt. gøres i en minihakker eller foodprocessor, men jeg bruger bare "håndkraft".
- Kom olien på en pande, og steg champignonerne deri ved middel-høj varme.
- Imens svampene steger, hakkes løg og hvidløg fint. Når champignonerne begynder at blive lysebrune, kommes løg og hvidløg på panden. Skru ned på middel varme, og lad blandingen stege, mens resten af farsen gøres klar.
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let med en gaffel. Bland raspen og 4/5 af ketchuppen i (gem lidt ketchup til at smøre farsbrødet med). Kom hakket svinekød, salt og peber i skålen, og ælt farsen godt sammen.
- Tilsæt paprika til champignon/løg-blandingen på panden, og blandt godt rundt. Tag panden af varmen, og lad det køle lidt af (det behøver ikke være helt koldt).
- Tænd ovnen på 210 grader.
- Bland champignon/løg-blandingen sammen med farsen i skålen, og form det til et farsbrød i en ildfast fad. Pensl farsbrødet med lidt ketchup.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 40-45 minutter, eller til farsbrødet er gennemstegt. Lad det trække 5 minutter, inden det serveres.
Næringsindhold for farsbrød med svinekød
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 439 kcal | 1754 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 95 g |
Protein | 39 g | 154 g |
Fedt | 20 g | 79 g |