Sund æggesalat med skyr
Cremet og mættende æggesalat med skyr - fedtfattig - uden at det går ud over den gode smag.
Ingredienser
til 5 personer- 8 æg
- 1 bdt purløg
- 1⁄3 agurk
- 100 g radiser
- 4 dl skyr
- 2 spsk karry (mild)
- salt
- peber
Sådan laver du æggesalaten
- Kog æggene i 8 minutter. Hæld koldt vand over og lad dem køle af. I mellemtiden gøres de andre ingredienser klar.
- Skyl purløg og klip det fint.
- Skyl agurken og flæk den på langs. Skrab evt. de bløde kerner ud med en teske, så æggesalaten ikke bliver for "vandet". Skær agurken i fine tern.
- Skyl ligeledes radiserne og skær dem i fine tern.
- Pil de kogte æg og hak dem. Bland dem sammen med purløg, agurk og radiser samt skyr og karry. Smag æggesalaten til med salt og peber.
- Æggesalaten er bedst, hvis den får lov at trække lidt i køleskabet. Ellers kan den godt være lidt for skyr-agtig.
Se også:
Denne ekstremt lækre avocado-æggesalat.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 93 kcal | 211 kcal | 1055 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 6 g | 31 g |
Protein | 9 g | 21 g | 105 g |
Fedt | 5 g | 11 g | 54 g |
Tip til en ekstra fedtfattig æggesalat
Hvis æggesalaten skal være endnu mere fedtfattig, kan man fjerne blommerne fra de kogte æg inden de hakkes. Æggeblommerne har et højt fedtindhold, men personligt synes jeg, det er lidt for fanatisk at fjerne dem.
Hvad kan man bruge i stedet for skyr?
Hvis det stadig skal være fedtfattigt, kan man bruge hytteost i stedet for skyr, og behøver det ikke være så sundt, kan man bruge creme fraiche i stedet for.