Finskbrød med mandler
Hjemmebagte finskbrød er en af julens bedste godter, og med den her nemme opskrift er du garanteret småkager, der både er dejligt sprøde og har en helt forrygende smag.
Ingredienser
til 1 portion- 250 g smør
- 390 g mel
- 115 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
Til drys
- ca. 60 g mandler
- ca. 40 g rørsukker (el. perlesukker)
Smuldr smørret godt ud i melet, og tilsæt sukker og vaniljesukker. Del ægget i hvide og blomme, og brug æggeblommen til at samle dejen med. Gem æggehviden til senere. Ælt endelig ikke dejen for meget - den skal kun lige samles. Læg dejen på køl i 10 minutter. Hak imens mandlerne til drysset.
Del dejen i fire, og rul hver del ud til en lang pølse, der er ca. 3 cm tyk. Pres pølserne lidt flade med håndfladen, eller brug en kagerulle til at rulle den ud med. Pisk æggehviden let sammen. Pensl dejstykkerne med æggehviden, og drys med sukker og mandler. Skær dejen ud i små aflange stykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag finskbrødene ved 200 grader i 10-12 min. Der er stor forskel på ovne, så hold godt øje med, at de ikke får for meget.
OBS!
Der bliver ca. 3 plader ud af én portion.