Flute med parmesan og oregano
Super lækkert flute med parmesan og oregano, der giver en skøn smag og et anderledes brød. Kan serveres til alt fra supper og salater til grillmad, eller hvad du nu har lyst til.
Ingredienser
til 2 stk- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 50 g smør
- 1 tsk salt
- 2 spsk oregano
- 75 g revet parmesanost
- 100 g fuldkornshvedemel
- ca. 425 g hvedemel
- lidt vand til pensling
Lun mælken i en mikroovn eller en gryde. Lad den køle af, indtil den er fingervarm. Opløs gæren heri. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Rør det sammen med mælken.
Kom salt, oregano og parmesan i mælken. Rør så fuldkornshvedemelet i sammen med halvdelen af hvedemelet. Kom resten af hvedemelet i, indtil dejen er mættet.
Ælt dejen godt igennem, og stil den så til hævning i ca. 1 time.
Del dejen i det antal flutes, du ønsker, og rul dem så til aflange pølser. Stil flutene til hævning i ca. 20 minutter.
Pensl dem med vand, og skær riller på tværs af hvert flute. Bag dem ved 220 grader i ca. 15-20 minutter.