Forårsruller med oksekød
Du husker nok forårsrullerne i supermarkedernes kølediske. Glem dem igen. Lav dem i stedet nemt selv med oksekød og et væld af friske, farvestrålende grøntsager. Chili og ingefær giver fyldet den helt rette smag.
Ingredienser
til 20 stk- 2 gulerødder
- 1⁄2 squash
- 1 rød snackpeber
- 1 gul snackpeber
- 2 forårsløg
- 1 rødløg
- 100 g sukkerærter
- 1 spsk ingefær
- 1⁄3 frisk chili
- 1⁄2 hoved savoykål eller spidskål
- 3 spsk rapsolie eller solsikkeolie til stegning af kødet
- 450 g hakket oksekød
- 1 tsk salt
- 3 spsk sød chilisauce
- 20 stykker forårsrulledej
- 1 dl rapsolie eller solsikkeolie til stegning af forårsrullerne
- lidt vand til at lukke forårsrullerne med
Rens alle grøntsagerne og snit gulerødder, squash, peberfrugt, forårsløg, løg og sukkerærter i tynde strimler. Riv ingefær. Skær chili helt fint (husk at fjerne kernerne først). Snit kålen i strimler.
Kom olien i en stor gryde og svits oksekødet til det er gennemstegt. Tilsæt så gulerødder og løg, og lidt efter også squash, forårsløg, peberfrugt, sukkerærter, ingefær, kål og chili.
Tilsæt salt og chilisauce og varm fyldet i gennem.
Læg et stykke forårsrulledej på en tallerken, så et af hjørnerne peger ind imod dig. Kom en grydeske fyld på - placer det ca. mellem midten og det hjørne, der peger ind imod dig. Fold dette hjørne ind over fyldet. Fold dernæst de to ender ind over fyldet. Rul forårsrullen sammen - smør lidt vand på kanterne, så de klistrer sammen.
Rul alle forårsrullerne på denne måde.
Kom 1/3 af olien på en pande. Når panden er godt varm tilsættes 1/3 af rullerne. Steg forårsrullerne til de er gyldne på alle sider.
Kom dem i et fad og steg resten af rullerne, hvor du fordeler olien så der er nok til alle rullerne.
Jeg kom forårsrullerne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader så de alle var helt varme ved servering.
Server med en salat eller ris.