Forårsruller
Lav dine egne forårsruller! Disse er en klassisk udgave med oksekød og lækre grøntsager, men fyldet kan varieres efter smag.
Det er simpelt selv at lave, når man først har købt den færdiglavede dej og den kan typisk købes hos den lokale asiatiske købmand i tynde plader. Server eksempelvis med sursød sauce samt ris eller nudler.
Ingredienser
til 16 stk- 16 plader forårsrulledej (tynde)
- 450 g hakket oksekød
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1⁄2 rød peberfrugt
- 150 g hvidkål
- 50 g bambusskud
- salt
- peber
- krydderier (efter smag f.eks. gurkemeje, cayennepeber eller kommen)
- Rigeligt olie
Brun kødet i lidt olie i en gryde. Hak løget og skær guleroden og peberfrugten i tern. Snit hvidkål og bambusskud.
Kom alle grøntsagerne i gryden (bambusskudene skal først i lidt efter de andre ting). Lad det simre 5 minutter.
Kom ca. en "grydeskefuld" fyld på hver plade forårsrulledej, og rul forårsrullerne sammen (ofte er det vist på pakken med forårsrulledej hvordan man gør).
Steg forårsrullerne i rigeligt olie på panden. Hold dem derefter varme i ovnen indtil servering.