Franske macarons med karamel og æble
Disse lækre franske macarons er fyldt med den lækreste blanding af sød karamel og frisk æblekompot. Kagerne er slet ikke så svære at lave, men de er tidskrævende, så det er vigtigt at gå i gang i god tid.
Ingredienser
til 30 stk- 1 ds kondenseret mælk (dåsen skal koges, så du må endelige ikke åbne den)
- 2 æbler
- 1 1⁄2 spsk vand
- 1⁄2 tsk vaniljesukker
- 125 g æggehvide
- 120 g sukker
- 140 g mandelmel
- 190 g flormelis
- grøn pastafarve
Fyld:
Tag papiret af dåsen med kondenseret mælk, og kom den ned i en gryde. Fyld vand i gryden, til det dækker hele dåsen, og bring vandet i kog. Lad derefter dåsen simre i 3,5 time, og lad den så køle helt af.
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tern. Kom æbleternene op i en gryde med vandet og vaniljesukkeret, og lad det simre, til det er blevet til æblemos. Lad det derefter køle helt af i køleskabet.
Macarons:
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret. Pisk videre i 5-8 minutter, til sukkeret er opløst, og du har en stiv marengsmasse.
Sigt mandelmel og flormelis i marengsen af 3 omgange, og vend det rundt med en dejskraber. Tilsæt grøn pastafarve, og vend massen, til den er ensartet.
Kom den op i en sprøjtepose, og tryk massen ud på en bageplade (jeg brugte to bageplader til de 60 små kager), i det ønskede antal kager. Hvis du f.eks. laver 30 macarons, skal du lave 60 skaller.
Lad skallerne tørre. Du kan mærke på overfladen, om de er klar. Det kan tage alt fra 40 minutter til 4 timer - det afhænger både af, hvor meget du har blandet dejen, og hvor fugtigt det er der, hvor du bager.
Bag skallerne i 15 minutter ved 140 grader varmluft. Lad dem køle af på bagepladen.
Samling af kagerne:
Kom den kogte og afkølede kondenserede mælk i en sprøjtepose med en lille stjernetyl. Sprøjt en cirkel langs kanten på halvdelen af skallerne. Fyld cirklen med æblemosen, og saml kagerne med den anden halvdel af skallerne.
Opbevar de små macarons på køl, til de skal serveres.