Fyldte auberginer med kylling
Det er så nemt at lave fyldte auberginer med kylling, og når det dejlige fyld serveres i den lilla grøntsag, bliver retten ekstra sund og lækker. Undlad evt. ost for en ekstra sund variant.
Ingredienser
til 4 personer- 2 stk kyllingeoverlår
- salt
- 1 1⁄2 dl ris
- 1⁄2 bouillonterning
- 3 auberginer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- olie
- 200 g svampe
- 1⁄2 dl mælk
- salt
- peber
- tørret rosmarin
- 175 g ost
Læg kyllingen i et fad, og krydr med salt. Steg det i ovnen i ca. 45 minutter, til det netop er gennemstegt. Lad kyllingen køle lidt af, og pil så kødet fra hinanden. Kassér skindet.
Kog ris sammen med bouillonterningen efter pakkens anvisning.
Flæk auberginerne på langs, og udhul dem med en ske, så kanten er ca. 0,5-1 cm. Hak halvdelen af auberginefyldet fint, og læg det til side (resten kan bruges til en dip – det skal ikke bruges til retten).
Hak løg og hvidløg fint, og steg det i lidt olie på en pande. Kom det hakkede auberginefyld på panden, og lad det stege med. Rens svampene, og lad også dem stege med på panden.
Kom risene på panden, når svampene har taget farve. Hæld mælken ved, og krydr fyldet med salt, peber og tørret rosmarin. Rør lidt af osten i fyldet, og gem resten til topping.
Pensl de udhulede auberginer indvendig og udvendig med lidt olie, og fordel så fyldet heri. Top med revet ost, og bag dem ved 190 grader i ca. 20 minutter. Servér ca. halvanden aubergine pr. mand.