Fyldte søde kartofler (vegetar)
Bagte søde kartofler med lækkert vegetarisk mexi-fyld. Genial restemad der super nemt at lave og smager fuldstændig fantastisk.
Ingredienser
til 2 personer- 2 søde kartofler (store - på størrelse med bagekartofler eller større)
- Ca. 600 g vegetarisk fyld til mexicanske pandekager (se opskrift her)
- 2 avocadoer
- saften fra 1⁄2 limefrugt
- 50 g revet cheddarost
- 100 g creme fraiche
- Evt. lidt frisk koriander (kan sagtens udelades).
Tænd ovnen på 220 grader. Prik nogle huller i søde kartoflerne med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 1 time.
Varm det vegetariske fyld i en gryde ved lav-middel varme.
Skær avocadoerne over på langs og fjern stenen. Tag det grønne frugtkød ud med en spiseske og skær det i tern. Pres limesaften over.
Skær en "lomme" på oversiden af de bagte søde kartofler og kom lidt af det vegetariske fyld i. Top med cheddar, avocado og creme fraiche, og evt. lidt friskhakket koriander.
Servér resten af fyldet ved siden af.
Velbekomme!
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 847 kcal | 1694 kcal |
Kulhydrat | 83 g | 165 g |
Protein | 22 g | 44 g |
Fedt | 44 g | 87 g |
Vegetarisk madplan med fyldte søde kartofler
Jeg kan varmt anbefale dig at prøve madplanen, hvor der laves dobbelt portion af det vegetariske fyld, så det kan spises i mexicanske pandekager den ene dag og som fyld i de søde kartofler en anden dag.
Og de fleste af de ingredienser, der indgår i disse to retter, bruges også i nogle af de andre retter i madplanen, så man både reducerer madspild og samlet set kan nøjes med at købe færre ingredienser. Det er da win-win :-)