Fyldt spidskål med oksekød i airfryer
De lækreste fyldte spidskål lavet i airfryer. Jeg lavede fyldet med hakket oksekød, men du kan også bruge rester af kødsovs, hvis du har det.
Ingredienser
til 2 personer- 1 spidskål (lille)
- 40 g revet ost
- 2 æg
Oksekødsfyld (hvis du har en rest kødsovs kan du bruge det i stedet)
- 200 g hakket oksekød
- lidt olie til stegning
- 1 løg (lille)
- 1 fed hvidløg
- ca. 300 g grøntsager (f.eks. gulerødder, peberfrugt eller squash - brug hvad du har)
- 3 spsk tomatpuré
- 1 spsk paprika
- salt
- peber
Start med at lave oksekødsfyldet
Hvis du har en rest kødsovs kan du sagtens bruge den. Så behøver du ikke lave oksekødsfyldet.
Brun det hakkede oksekød i lidt olie på en pande.
Pil løg og hvidløg og hak det fint. Rengør grøntsagerne og skær dem i små tern. Kom løg, hvidløg og grøntsager på panden og steg et par minutter.
Udhul spidskål og færdiggør oksekødsfyldet
Skyl spidskålshovedet og halvér det. Pil ca. to tredjedele af de inderste blade ud af spidskålen, så hver halvdel bliver udhulet.
Snit de spidskålsblade du har pillet ud og kom dem på panden. Tilsæt tomatpuré og paprika og krydr med salt og peber. Tag panden af varmen og lad fyldet køle af.
Hvis du bruger en rest kødsovs, du har i forvejen, kan du blot blande den snittede spidskål i kødsovsen - du behøver ikke at stege det på panden.
Rør æg og halvdelen af osten i oksekødsfyldet/kødsovsen.
Kom fyldet i spidskålene og bag dem i airfryer'en
Kom oksekødsfyldet i de udhulede spidskål og bag dem i airfryer'en i 10 minutter ved 190 grader. Drys resten af osten på og bag i yderligere 5 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.
Tip:
Hvis du vil lave retten til mange personer, er den nemmere at lave i ovnen. Se opskriften her:
Fyldte spidskål med oksekød i ovn
Se også spidskål i airfryer (uden fyld). Det er lækkert tilbehør til mange retter.
Mest populære airfryer [annonce]
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele opskriften | |
---|---|---|
Kalorier | 559 kcal | 1117 kcal |
Kulhydrat | 30 g | 59 g |
Protein | 42 g | 84 g |
Fedt | 27 g | 54 g |
Næringsindholdet afhænger naturligvis lidt af, hvilke grøntsager der bruges, men det gør ikke den store forskel.
Mængden af olie til stegning har større betydning for kalorieindholdet. Ovenstående næringsberegning tager udgangspunkt i, at der bruges 1 spiseskefuld olie til stegning.