Fyldte champignon med hvidløg og ost
Dejlige champignoner, der er fyldt med lækkerier såsom hvidløg, valnødder og ost. Champignonerne toppes med en blanding af parmesan og rasp, som giver skøn smag og en lækker sprød overflade.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g champignoner
- olivenolie (til pensling)
- 1 rødløg (á ca. 100 g)
- 2 fed hvidløg
- 40 g valnødder
- 15 g smør
- 1 spsk olivenolie
- 75 g parmesanost
- salt
- peber
- evt. frisk timian (eller oregano)
- 25 g rasp
- evt. persille
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens champignonerne, og knæk stilkene af, så der er plads til fyldet. Pensel dem udvendigt med lidt olivenolie, og anret dem på et stykke bagepapir eller i et ildfast fad.
Hak rødløg og hvidløg helt fint. Hak valnødderne relativt fint.
Kom smør og olivenolie på en pande, og svits rødløg, hvidløg og valnødder heri. Kom det op i en skål, og bland 2/3 af parmesanen i. Smag til med salt og peber, og fordel massen i champignonerne.
Bland den resterende tredjedel af parmesanen med rasp, og drys det på toppen af de fyldte champignoner. Bag dem i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne på toppen.
Hak evt. lidt frisk persille, og drys det over de færdigbagte champignoner.
Tip:
Du kan også hakke en håndfuld frisk timian eller oregano og røre det i fyldet, inden du kommer det ned i champignonerne.