Gammeldags kyllingesteg i gryde
Lækker opskrift på gammeldags kyllingesteg, der simrer i en gryde, så den bliver dejlig mør og saftig. Skyen fra kyllingen giver den lækreste sovs til retten, som også kan serveres med f.eks. agurkesalat.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kylling
- salt
- 25 g smør
- ca. 1 dl vand
- 1 kg kartofler
Sovs
- 2 spsk mel
- 1 dl vand
- salt
- peber
- kulør
Rens og skyl kyllingen godt. Dup den med lidt køkkenrulle, og drys med salt både indvendigt og udvendigt.
Brun kyllingen af på alle sider i lidt smør i en tykbundet gryde. Kom herefter lidt vand ved, og lad den simre med låg i ca. 1 time. Tjek, om kyllingen er færdig ved at tage fat i låret – falder kødet let af, er den færdig.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre. Gem kartoffelvandet til sovsen.
Sovsen:
Tag den færdige kylling op af gryden, og lad den hvile på et skærebræt. Si vandet i gryden for klumper, og kog det op. Bland mel og vand, og jævn sovsen med det. Kom evt. lidt kartoffelvand i for at spæde den op. Smag til med salt og peber, og giv den farve med lidt sovsekulør.
Skær kyllingen ud, og server den med kartofler, brun sovs og f.eks. denne agurkesalat.