Gazpacho med dåsetomater
Gazpacho er en traditionel spansk suppe, der serveres kold. Den er derfor meget hurtig at lave, og den er særligt lækker at spise i sommerhalvåret. I denne opskrift er den lavet på dåsetomat, der gør den endnu nemmere. Hvis den skal bruges som forret, kan den evt. serveres i cocktailglas – det gør den virkelig elegant.
Ingredienser
til 4 personer- 4 skiver franskbrød
- 2 ds flåede tomater
- 1 agurk
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk olivenolie
- salt
- peber
Evt. pynt
- 18 creme fraiche 18 %
- balsamico glaze
- persille (Frisk)
Sådan laver du en god gazpacho med dåsetomater
- Skær kanterne af franskbrødsskiverne, og læg ”indmaden” i blød i vand.
- Kom indholdet fra dåsetomaterne op i en foodprocessor eller blender.
- Skyl agurken, og flæk den på midten. Skrab kernerne ud, og skræl den. Skær den i mindre stykker, og kom dem op til tomaterne. Pres hvidløg, og kom også det i
- Skyld peberfrugt, fjern kernerne, og skær den så i mindre stykker. Kom dem op til tomaterne, og blend det hele sammen.
- Vrid noget af vandet fra brødet, og kom det op til suppen. Tilsæt også olivenolie, og blend igen. Smag gazpachoen til med salt og peber.
- Anret evt. suppen med lidt creme fraiche, balsamico glaze og lidt frisk persille.
Se også:
Varm tomatsuppe med dåsetomater
Serveringstip
Server den kolde suppe i en dyb tallerken, skål eller et cocktailglas.
Hvis gazpachoen serveres som forret i cocktailglas, skal du kun lave til halvt så mange personer.