Kold agurkesuppe med mynte
Denne kolde agurkesuppe er virkelig nem og hurtig at lave. Avocado og græsk yoghurt er med til at gøre den ekstra cremet, mens hvidløg og mynte giver den en skøn og frisk smag. Server f.eks. suppen til forret med en skive brød til.
Ingredienser
til 3 personer- 2 agurker
- 3 fed hvidløg
- 1⁄2 avocado
- 3 dl græsk yoghurt 2 %
- 1 1⁄2 spsk olivenolie
- 20 blade frisk mynte
- 1⁄2 tsk æblecidereddike
- ca. 1 dl vand
- salt
- peber
- evt. lidt ekstra mynte til pynt
Skræl agurkerne, og flæk dem på langs. Hold evt. nogle skræller tilbage, da de kan bruges til pynt. Skrab kernerne i midten fra med en ske, og kassér dem. Skær derefter agurkerne i mindre stykker.
Pil hvidløgene, og knus dem med bladet af en kniv.
Kom agurkestykkerne op i en blender sammen med hvidløg, avocado, græsk yoghurt, olivenolie, mynte og æblecidereddike. Blend, til suppen er ensartet. Spæd til med vand, til du har den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber, og server med agurkeskræller og evt. lidt ekstra mynte til pynt.