God aftensmad (2 gode idéer)
Rigtig god aftensmad med kylling, grøntsager og den lækreste cremede paprikasovs. Lav retten på panden, hvis det skal være hurtigt, eller i ovnen, hvis du vil have hænderne fri til at lave andre ting.
Flere gode idéer til aftensmaden
Inden vi går ned til selve opskriften, vil jeg også lige anbefale de her lækre forslag til aftensmaden:
Aftensmad på 15 min.Sund aftensmad med grøntsagerLækker aftensmad i ovnNem gæstemad til weekendenKeto aftensmad
Og lad os så komme i gang med at lave aftensmad 😀
Brug de grøntsager du har
Jeg brugte peberfrugt, løg og squash, men du kan sagtens bruge de grøntsager, du allerede har liggende. Du kan f.eks. fint bruge gulerødder, spidskål eller blomkål i retten. Beregn omkring 200-225 g grøntsager per person.
Ingredienser
til 4 personer- 600 g kyllingeinderfilet (eller hakket oksekød eller svinekød)
- 3 spsk olie
- 2 løg
- 3 peberfrugter
- 1 squash
- evt. 250 g champignoner
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk paprika (mild)
- 1 1⁄2 spsk tomatpuré
- 5 dl fløde eller madlavningsfløde
- salt
- peber
- evt. persille
Serveringsforslag
- pasta eller ris eller kartofler
Sådan laver du god aftensmad på panden
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og brun dem godt af i halvdelen af olien ved middelhøj varme i 5 minutter. Skær grøntsagerne ud imens.
Pil løg, og hak dem. Skyl peberfrugter og squash, og skær begge dele i tern. Hvis du bruger champignoner i retten, skal de renses og skæres i mundrette bidder.
Tag kyllingen op, og steg grøntsagerne ved middelhøj varme i den resterende olie i ca. 5 minutter. Pil hvidløg, og pres dem over grøntsagerne.
Skru ned til middel varme, og tilsæt paprika og tomatpuré. Steg yderligere 2 minutter.
Hæld fløde på, og læg kyllingen tilbage i retten. Lad retten simre i 5-10 minutter.
Smag til med salt og peber, og servér med enten pasta, ris eller kartofler til.
Sådan laver du retten i ovnen
Forvarm ovnen til 200 grader.
Start med at skylle alle grøntsagerne. Hak herefter løg, skær peberfrugt og squash i tern, og skær champignonerne i mundrette bidder.
Kom alle grøntsagerne op i et fad, og vend dem med halvdelen af olien. Bag grøntsagerne i ovnen i 10 minutter, imens resten af ingredienserne gøres klar.
Rør paprika, tomatpuré og fløde sammen. Pres hvidløg i, og krydr med salt og peber.
Vend kyllingeinderfileterne med resten af olien, og krydr med salt og peber.
Tag fadet ud af ovnen, og hæld flødesovsen på. Læg kyllingeinderfileterne ovenpå.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag aftensmaden yderligere 20-25 minutter, til kyllingen er mør og gennemstegt.
Kog ris, pasta eller kartofler, imens retten er i ovnen.
Se også:
Aftensmad på 30 minutterHurtig aftensmadAftensmad uden kulhydrater
Kan den fryses?
Ja, du kan sagtens fryse retten ned. Så er der altid god aftensmad i fryseren.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor lang tid tager retten at lave: på panden (hvis du laver retten i ovnen, tager det ca. 35 minutter at lave)
Næringsindhold for aftensmaden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 816 kcal | 3266 kcal |
Kulhydrat | 20 g | 80 g |
Protein | 41 g | 165 g |
Fedt | 63 g | 251 g |
I næringsberegningen er der taget udgangspunkt i, at der bruges piskefløde. Beregningen omfatter ikke tilbehøret (pasta, ris eller kartofler).