Græsk kartoffelfad med hakket oksekød
Dette græske kartoffelfad med hakket oksekød og peberfrugt er det perfekte eksempel på en nem alt-i-en ret, der smager helt forrygende. Og så er den smeltede ost og fetaen på toppen en uundværlig prik over i’et.
Ingredienser
til 4 personer- 600 g kartofler
- 2 peberfrugter
- 2 rødløg
- olivenolie
- salt
- 2 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 3⁄4 spsk oregano
- 3⁄4 spsk paprika
- 2 spsk tomatpuré
- 1 1⁄2 ds hakkede tomater
- peber
- 150 g feta
- 75 g revet mozzarella
- evt. 30 g pinjekerner (kan sagtens undlades)
- evt. lidt persille til pynt
Sådan laves et ægte græsk kartoffelfad
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette bidder. Skyl peberfrugter, og skær de hvide hinder og kernerne af. Skær peberfrugterne i strimler. Pil rødløg, og skær det i både. Kom grøntsagerne op i et ildfast fad, og vend det hele med olivenolie og salt.
Sæt fadet i ovnen, og bag grøntsagerne i 20 minutter.
Lav oksekødet imens. Pil hvidløget, og hak det fint. Steg det ved middelvarme i lidt olivenolie. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af.
Tilsæt oregano, paprika og tomatpuré, og lad det stege med et minuts tid. Rør de hakkede tomater i, og smag til med salt og peber.
Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og fordel kødsovsen ovenpå. Skær feta i tern, og drys dem over sammen med revet mozzarellaost og evt. pinjekerner.
Kom kartoffelfadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Er osten ved at blive for mørk på toppen, kan du dække fadet med sølvpapir.
Pynt evt. med lidt friskhakket persille.
Se også:
Lækkert kartoffelfad med skinke
Kan retten fryses?
Jeg anbefaler ikke at fryse retten, da kartoflerne mister struktur og bliver for smattede i konsistensen.
Næringsindhold for kartoffelfadet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 584 kcal | 2334 kcal |
Kulhydrat | 43 g | 171 g |
Protein | 39 g | 156 g |
Fedt | 31 g | 122 g |
Antal kalorier i retten
Kalorieindholdet afhænger bl.a. af, om man køber fedtfattige eller almindelige produkter f.eks. i forhold til fetaost, mozzarella og oksekød. Og om man bruger pinjekerner i retten eller ej.
Kalorieberegningen ovenfor er lavet ud fra, at man bruger hakket oksekød med en fedtprocent på 8%, at man bruger almindelig feta og mozzarella og man bruger pinjekerner.
Hvis du vil lave kartoffelfadet mere kalorielet, kan du bruge fedtfattige produkter og udelade pinjekernerne.