Grøn ærtesuppe med torsk
Flot og farverig ærtesuppe serveret med torsk. Både den grønne suppe og den bagte torsk er milde i smagen, så retten kan også sagtens serveres til børn.
Ingredienser
til 2 personer- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- olie
- 1 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- lidt chiliflager
- 300 g frosne ærter
- 125 g frossen spinat
- 1⁄2 grøntsagsbouillonterning
- 4 dl vand (kogende)
- 1 dl fløde
- salt
- peber
Bagt torsk
- 2 stk torskefilet
- salt
Pil og hak løg og hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde sammen med timian, rosmarin og chiliflager, til løgene er gennemsigtige.
Tilsæt de frosne ærter og spinaten, og steg det med i et minut. Opløs grøntsagsbouillonen i det kogende vand, og hæld det i gryden. Sæt låg på gryden, og lad suppen koge, imens du forbereder torsken.
Læg torsken i et fad, og krydr med salt. Bag torsken i ovnen i 13-15 minutter ved 180 grader, til torsken næsten falder fra hinanden.
Blend suppen godt i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Rør fløde i, og smag til med salt og peber.
Servér ærtesuppen med den bagte torsk og evt. noget lækkert brød til – f.eks. disse små brød med asparges og bacon.