Grøn salat med avocado, cherrytomater og purløgsdressing
Utrolig simpel salat med avocado og cherrytomater, der får selskab af den skønneste creme fraiche dressing med purløg. Salaten er klar i en håndevending og er lækkert tilbehør til al slags kød og nemme retter.
Ingredienser
til 2 personer- 50 g blandet salat (jeg brugte napolitana salatmix)
- 100 g cherrytomater
- 1 avocado
- 100 g creme fraiche
- 1⁄2 bdt purløg
- salt
- peber
- evt. lidt vand
Skyl salaten, og dup den tør. Kom den op i en passende skål.
Skyl cherrytomater, og skær dem i mindre stykker.
Fjern sten og skræl fra avocadoen, og skær den i tern.
Drys cherrytomater og avocado over salaten.
Kom creme fraiche op i en skål. Hak purløg fint, og rør det i creme fraichen. Smag dressingen til med salt og peber. Fortynd evt. dressingen med lidt vand.
Server dressingen ved siden af salaten, eller hæld den over umiddelbart inden servering.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 108 kcal | 214 kcal | 428 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 7 g | 13 g |
Protein | 2 g | 4 g | 7 g |
Fedt | 9 g | 18 g | 36 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både salaten og dressingen.