Grøn suppe med grønkål og ærter
Super skøn suppe med grønkål og ærter, som giver den smukkeste grønne farve. Faktisk tager suppen under en halv time at lave, så den er perfekt, når der skal dejlig mad på bordet i en fart. Servér suppen med lige det topping, du har lyst til.
Ingredienser
til 4 personer- 3 skalotteløg
- 1 spsk olivenolie
- 9 dl grøntsagsbouillon
- 150 g grønkål
- 200 g ærter
- 1 spsk æbleeddike
- salt
- peber
Forslag til topping
- solsikkekerner
- æble i tern
- brød
Pil skalotteløgene, og hak dem groft. Svits dem i olivenolien i en gryde ved middelsvag varme - løgene må ikke tage farve. Tilsæt grøntsagsbouillonen, og bring det til en svag simren.
Rib imens grønkålen fra stokken. Skyl det grundigt, og hak det groft. Kom det op i gryden sammen med ærterne, og lad suppen simre i ca. 5-8 minutter. Blend suppen, og smag den til med æblecidereddike, salt og peber.
Du kan f.eks. servere den grønne suppe med solsikkekerner, fine æbletern og en skive godt brød.