Spansk suppe
Denne lunende, spanske suppe er ikke stærk, men får en god, velafbalanceret smag fra den salte chorizopølse, det skarpe løg og kyllingebuillonen.
Suppen er nem at tilberede, den er fyldig og kan sagtens udgøre et helt hverdagsmåltid i sig selv, da den både indeholder nærende grøntsager samt chorizopølsen og kikærterne, som er både mættende og fulde af protein.
Ingredienser
til 4 personer- 120 g chorizopølse (spansk)
- 1 spsk olivenolie
- 2 løg (eller rødløg)
- 1 peberfrugt
- 6 tomater
- 350 g kikærter (konserves) i lage
- 400 g spinat (frisk eller fra frost)
- 8 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2 1⁄2 dl fløde
- evt. 2 spsk majsstivelse
- salt
Skær chorizopølsen i tern, og svits ternene i olien i en gryde. Hak løget og kom det i gryden. Skær peberfrugten og tomaterne i tern og kom dem i gryden.
Tilsæt kikærterne og spinaten (hvis du bruger frisk spinat, så husk at skylle den grundigt) samt vand og bouillon. Lad suppen simre i et kvarters tid.
Tilsæt fløde og eventuelt maizena. Smag til med peber og en smule salt (husk at suppen er lidt salt i forvejen, da pølsen er salt).