Grøntsagspandekager til børn
Små lækre grøntsagspandekager med gulerod og havregryn samt dadler, der gør dem dejligt søde. De er super gode som små hapsere i børnenes madpakke eller som et sundt og sødt mellemmåltid.
Ingredienser
til 16 stk- 2 æg
- 4 dadler
- 2 dl mælk
- 50 g havregryn
- 50 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g gulerødder (erstat evt. 1/4 af gulerødderne med rødbede, hvis du vil have lyserøde grøntsagspandekager)
- lidt smør til stegning
Sådan laver du grøntsagspandekagerne
Kom æg, dadler, mælk og havregryn op i en blender, og blend det grundigt til en glat dej.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det i.
Skræl gulerødder og evt. rødbede, og riv begge dele fint. Rør de fintrevne grøntsager i dejen.
Smelt lidt smør på en pande ved middel varme. Sæt klatter af dejen på en pande med en spiseske, og steg pandekagerne, til toppen er blevet tør. Vend dem herefter, og steg dem ca. et minuts tid på den anden side.
Lav mini-pandekager til børnene
Hvis der skal vindes ekstra point ved børnene, kan du lave dem i mini-version. Sæt blot klatter af dejen på panden med en teske i stedet for en spiseske, så du får små pandekager på størrelse med en femkrone.
I mini-format er pandekagerne lette små hapsere for børnene, så det kan være endnu nemmere at få lidt grøntsager og fibre i dem.