Gryderet med kylling og kikærter
De bløde kikærter, den møre kylling og de små skiver af tørret abrikos komplementerer hinanden i denne sødlige og krydrede gryderet, hvor saucen får smag af blandt andet hvidløg, chili og kanel. Server gryderetten med ris og lidt friskhakket persille.
Ingredienser
til 4 personer- ca. 800 g kylling med skind (delt i over- og underlår og evt. bryst)
- salt
- peber
- 1 1⁄2 spsk olivenolie
- 20 g smør
- 1 løg
- 2 tsk paprika
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili (frisk)
- 1 ds kikærter
- 1 l vand
- 2 kanelstænger (små)
- 2 spsk honning
- 70 g tørrede abrikoser
- saft af 1 citron
- ekstra smør (til 2. stegning)
- 1 håndfuld persille
Derudover
- evt. majsstivelse
- 3 dl ris
Gnid kyllingestykkerne med salt og peber, og steg dem med skindsiden nedad i olivenolien og smørret ved middelhøj varme, til skindet er gyldent. Gør det evt. af flere omgange, hvis der ikke er plads til det hele i bunden af gryden. Tag kyllingestykkerne op igen, og sæt dem til side.
Hak løg fint, og svits det i det overskydende fedtstof i gryden i et par minutter. Tilsæt paprika. Hak hvidløg og chili, og lad det svitse med i et minuts tid. Skyl kikærterne, og tilsæt dem sammen med vand, kanel og honning. Skær abrikoserne i strimler, og tilsæt også dem sammen med kyllingestykkerne.
Lad hele herligheden komme op og koge, og lad det simre i 1 times tid. Tag kyllingestykker og kanelstang op af saucen, kom citronsaften i saucen, og skru op på høj varme. Lad saucen buldrekoge i ca. 10 minutter, mens du igen bruner kyllingestykkerne på en pande i lidt smør. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes med Maizena.
Hak persille, og kom det i lige inden servingen. Server gryderetten med ris til. Du kan evt. holde lidt af den hakkede persille tilbage og bruge det til pynt.