Gryderet med kylling, bacon og porrer
Kanongod gryderet med kylling, porrer og bacon. Altsammen svøbes ind i en fantastisk flødesovs, og det hele toppes med sprødstegt bacon, så der er ikke et øje tørt, når retten lander på bordet. Servér med f.eks. ris, pasta eller stegt spidskål eller blomkålsris, hvis det skal være low carb.
Ingredienser
til 3 personer- 200 g bacontern
- 300 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- 4 porrer (se hvad du kan bruge overskydende porrer til)
- 30 g smør (+ evt. lidt ekstra til bruning af kyllingen)
- 2 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 3 dl fløde
- 1 tsk citronsaft
- 1⁄2 bdt persille
Tilbehør
- ris eller blomkålsris
- pasta
- stegt spidskål (se lækre opskrifter her)
Sådan laver du gryderetten
Steg baconternene sprøde på en pande eller i en gryde. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og brun dem af ved høj varme i det resterende baconfedt. Er der for meget baconfedt, kan du hælde lidt fra, og er der for lidt fedtstof, kan du tilføje lidt smør til panden/gryden. Tag kyllingen op, når det er brunet af.
Skyl og rens porrerne grundigt, imens kyllingen brunes af. Skær porrerne i tynde skiver. Skru ned til svag-middel varme, smelt smørret, og steg porrerne heri, til de er bløde og faldet sammen.
Tilsæt vand og hønsebouillonterningen, og skru op for varmen, til det simrer. Lad det simre, til bouillonterningen er opløst. Tilsæt dernæst fløde og citronsaft, og krydr med salt og peber.
Kom kyllingen tilbage i flødesovsen, og lad det simre, til kyllingen er mør. Skyl persille, hak det, og rør det i retten. Smag til med salt og peber, og drys gryderetten med den sprøde bacon inden servering.
Jeg anbefaler også:
Kylling med bacon, broccoli og ostesovs i fad
Er der porrer tilovers?
Hvis du har rester af porrer efter at have lavet retten, kan du bruge dem i en af disse lækre opskrifter:
Lækker porretærte med baconSuper nemt porrefadVerdens bedste flødekartofler med porre og bacon
Næringsindhold for gryderet med kylling, bacon og fløde
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 866 kcal | 2597 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 55 g |
Protein | 40 g | 119 g |
Fedt | 69 g | 207 g |