Gryderet med linser og yoghurtdressing
Gryderet med røde linser er en indisk klassiker, der får sin smag fra en skøn sammensætning af ingefær, spidskommen, hvidløg og garam masala. Retten serveres med en klat syrlig yoghurtdressing med agurk, der er med til at afbalancere den krydrede smag.
Ingredienser
til 3 personer- 2 løg
- olie
- 3 fed hvidløg (friskpresset)
- 1 1⁄2 tsk garam masala
- 2 1⁄2 tsk spidskommen
- 1⁄2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt koriander
- 1⁄4 tsk cayennepeber
- evt. 1 frisk chili
- 2 ds hakkede tomater
- 3 dl røde linser
- 2 dl vand
- salt
Yoghurtdressing
- 1⁄2 agurk
- 1 1⁄2 dl naturel yoghurt
- 1⁄2 tsk spidskommen
Sådan laver du gryderetten
Hak løg groft, og steg det i lidt olie i en gryde, til det er gennemsigtigt. Tilsæt friskpresset hvidløg, garam masala, spidskommen, ingefær, koriander og cayennepeber, og lad det stege lidt med.
Flæk chilien på langs, og skrab kernerne ud. Snit den fint, og tilsæt den sammen med hakket tomat, linser og vand, og lad det koge op. Skru ned på lav varme, og lad det simre, til linserne er møre. Det burde tage ca. 20 minutter. Tilsæt evt. mere vand, hvis konsistensen bliver for tyk. Smag til med salt.
Yoghurtdressingen
Skyl agurken, og riv den groft på et rivejern. Pres den fri for væde, og hæld væsken fra. Bland den revne agurk sammen med yoghurt og spidskommen.
Server gryderetten i portioner med en klat yoghurtdressing på toppen.
Jeg kan også anbefale denne nemme indiske dahl, som serveres med en skøn raitadressing.