Gryderet med oksekød i tern
Denne dejlige gryderet indeholder blandt andet møre stykker oksekød i tern, gyldenstegte champignoner, søde gulerødder og rustikke stykker knoldselleri, der sammen med den friskhakkede persille skaber den helt perfekte smagskombination.
Ingredienser
til 6 personer- 800 g oksekød i tern
- 1 spsk olivenolie
- 30 g smør
- 250 g champignoner
- 2 løg (store)
- 1 ds tomatpuré à 140 g
- 500 g gulerødder
- 1⁄2 knoldselleri
- 1 l vand
- 1 oksebouillonterning
- salt
- peber
Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille
Evt. jævning
- majsstivelse
- mælk
Sådan laves den bedste gryderet med oksetern
Dup oksekødsternene med et stykke køkkenrulle, så de er tørre i overfladen. Brun dem i olivenolien og halvdelen af smørret i en tykbundet gryde – gerne ad flere omgange.
Rens champignon, og skær dem i kvarte. Steg dem gyldne i gryden sammen med resten af smørret. Sæt også dem til side.
Hak løg groft, og svits det i det resterende fedtstof i gryden, til de er gennemsigtige. Tilsæt tomatpure, og lad det svitse med.
Skær gulerødder og knoldselleri i rustikke stykker, og tilsæt dem sammen med oksekødsternene, champignonerne, vand og bouillon.
Lad gryderetten komme op og koge, og skru derfor ned for blusset. Lad den simre i minimum en time, gerne to.
Smag retten til med salt og peber, og server den med f.eks. kogte kartofler, kartoffelmos eller ris til og friskhakket persille på toppen.
Tip:
Hvis du synes, saucen bliver for tynd, kan du jævne den med lidt Maizena.
Se også den her lækre sammenkogte ret, der også kan laves med oksekød i tern.
Kan retten fryses?
Ja, gryderetten kan sagtens fryses ned. Den kan holde sig ca. 6 måneder på frost.
Næringsindhold for gryderet med oksekød i tern
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 382 kcal | 2294 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 94 g |
Protein | 31 g | 189 g |
Fedt | 20 g | 121 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på oksekødsgryde - ikke maizena eller mælk til jævning og heller ikke tilbehør såsom kartoffelmos eller ris.
Sundt tilbehør til oksegryden
Gryderetten indeholder masser af grøntsager, så det er oplagt at servere lækkert sundt tilbehør til. Se f.eks. disse opskrifter:
Nemme blomkålsrisBroccolimos med blomkålLækre rodfrugter på panden