Gulerodsbrød med solsikkekerner
Det her luftige gulerodsbrød har et rigtig dejligt bid fra solsikkekernerne, og så er det utroligt nemt at bage. Brug lige den type grove mel, du bedst kan lide eller lige har ved hånden.
Ingredienser
til 1 stk- 25 g smør
- 3 1⁄2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 spsk honning
- 100 g gulerødder (revet)
- 1 dl solsikkekerner
- 350 g hvedemel
- 100 g ølandshvedemel (eller andet groft mel)
- 1 1⁄2 tsk salt
- mælk til pensling
Sådan bager du gulerodsfranskbrødet
Smelt smørret ved lav varme, og lun mælken, til den er lillefingervarm. Bland mælk og smør i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt honning, revet gulerod, solsikkekerner, de to slags mel og salt, og rør dejen sammen.
På røremaskine:
Ælt dejen grundigt i 10 minutter - den vil være ret våd til at starte med men samler sig efterhånden, som den bliver æltet.
Ved håndkraft:
Rør i dejen med en grydeske i et par minutter, til den har samlet sig. Ælt derefter videre på bordet, til du har æltet i ca. 10 minutter i alt.
Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis det er nødvendigt.
Lad dejen hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
Form den til et brød, og kom den op i en smurt brødform (ca. 3 liter). Lad gulerodsbrødet efterhæve i 30 minutter, imens ovnen forvarmes til 225 grader.
Lav et par snit i brødet, og pensl det med mælk. Sæt det i ovnen. Her kan du evt. smide lidt vand ind i bunden af den varme ovn - det er med til at give en rigtig god skorpe på brødet. Lad det bage i 5 minutter. Skru derefter ned på 200 grader, og giv det yderligere 35-40 minutter, til brødet er gennembagt.
Se også:
Disse mega gode gulerodsbrud, der er super nemme at lave.
Lækkerier til brødet
Hvis det skal være ekstra lækkert, kan du lave denne nemme hjemmelavede Nutella og servere til brødet:
Lækker Nutella
Obs! Undgå kalkaflejringer i ovnen
Når man smider vand ind i bunden af ovnen, kan der komme kalkaflejringer på ovnbunden. For at undgå dette og skåne ovnbunden kan man sætte en bradepande i bunden af ovnen og komme vandet deri.
Næringsindhold for gulerodsbrødet
Kulhydrater: 356 gram
Fedt: 63 gram
Protein: 79 gram