Gulerodskage med citroncreme
En dejlig gulerodskage med blød og syrlig citroncreme, som giver et frisk pift og skaber en god kontrast til den faste kage. Den kan bruges til alt fra en kop eftermiddagskaffe til dessert eller en picnic i det grønne.
Ingredienser
til 1 springform- ca. 350 g gulerødder
- 60 g valnødder
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 3 æg
- 320 g mel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1⁄4 tsk salt (fint)
Citroncreme
- 30 g smør
- 75 g sukker
- 1 æg
- 2 økologiske citroner
- 100 g flødeost
- 50 g flormelis
Start med at skrælle og rive gulerødderne, og hakke valnødderne groft.
Smør en springform, og forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk sukker og smør sammen, og tilsæt æggene ét ad gangen, så de ikke skiller. Bland mel, kanel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Sigt blandingen i dejen, og rør godt. Tilsæt revet gulerod og de grofthakkede valnødder, og rør i dejen, til den er ensartet. Fordel dejen i den smurte springform, og bag den i ca. 45 minutter Tjek om gulerodskagen er færdig ved at stikke en stegenål i den.
Mens kagen er i ovnen, kan du gå i gang med citroncremen.
Citroncreme
Kom smør, sukker, æg, samt saft og fintrevet skal af citron i en tykbundet gryde. Varm det op ved svag/middel varme under konstant piskning. Bliv ved, indtil blandingen når 75 grader. Hvis du ikke har et termometer, kan du bare stoppe, når cremen er tyknet. Hæld citroncremen over i en kold skål, og sæt den på køl.
Bland flødeost og flormelis, og rør den afkølede citroncreme i.
Vent med at hælde cremen på, til gulerodskagen er kølet af.