Gulerodspizza - pizzabund med gulerod
Rigtig god gulerodspizza hvor bunden er lavet af gulerod, parmesan og æg, så den er meget sundere end en almindelig pizzabund - og så har den også meget mere smag.
Ingredienser
til 2 personerPizzabunden
- 6 gulerødder
- 2 æg
- 50 g revet parmesanost
- 1 spsk tørret basilikum
- salt
- peber
Tomatsauce
- 1 fed hvidløg
- 50 g tomatpuré
- 1 tsk tørret basilikum
- salt
- peber
Forslag til Fyld
- 1⁄4 rød peberfrugt
- 150 g revet mozzarella
- 4 skiver lufttørret skinke
- 1⁄2 løg
Forskellige måder at lave gulerodspizza på
Det gælder om at få så meget væske ud af gulerødderne som muligt, så pizzabunden bliver så fast som muligt. Det kan gøres på forskellige måder:
Metode A: Riv gulerødderne og pres væden ud med "håndkraft"
Riv gulerødderne så fint som muligt - på den fine side af rivejernet, i en minihakker, foodprocessor eller lignende.
A.a: Gør gulerødderne møre i ovnen
Fordel de revne gulerødder på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ovnen i 5-10 minutter eller til de er møre.
Pak det møre gulerodssmulder ind i et klæde (f.eks. et rent viskestykke) og pres så meget væde ud som muligt. Gå videre til trin 2.
A.b: Gør gulerødderne møre i microovnen
Kom de revne gulerødder i en skål eller bøtte, der kan tåle at komme i microovnen. Kom det i microovnen i ca. 5 minutter på højeste effekt.
Lad gulerodssmulderet køle lidt af. Pak det ind i et klæde (f.eks. et rent viskestykke) og pres så meget væde ud som muligt. Fortsæt til opskriftens trin 2.
A.c: Pres væden ud med det samme
Hvis det skal gå hurtigt, kan du godt undlade at mørne de revne gulerødder i ovnen eller microovnen, så er det bare ikke helt så nemt, at presse væden ud, og pizzabunden bliver måske ikke helt så fast.
Pak de revne gulerødder ind i et klæde (f.eks. et rent viskestykke), og pres så meget væske ud som muligt. Gå til opskriftens trin 2.
Metode B: Med juicemaskine
Brug pulpen (den tørre rest) fra en gulerodsjuice, men sørg for at det er ren gulerodspulp, der ikke er blandet med andre frugter eller grøntsager.
Trin 2: Lav pizzabunden
Bland det tørre gulerodssmulder sammen med æg, revet parmesan, basilikum, salt og peber.
Form "dejen" til en pizzabund på en bageplade med bagepapir eller på en pizzasten.
Bag bunden i 30 minutter ved 200 grader, eller til den begynder at blive lysebrun i kanten. Husk at den skal bages yderligere, når fyldet er kommet på, så den må ikke blive for brændt.
Trin 3: Tomatsauce og fyld til gulerodspizza
Pres eller riv hvidløget, og bland det samme med tomatpuré, basilikum, salt og peber. Smør et tyndt lag af tomatsaucen på den forbagte pizzabund.
Kom det ønskede fyld på. Jeg brugte peberfrugt, løg, skinke og revet mozzarella, men du kan bruge lige det fyld du ønsker.
Bag gulerodspizzaen i yderligere ca. 10-15 minutter eller til osten er smeltet.
- Publiceret d.
- 04.08.15.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Opskrifter på pizza ›
- Sunde pizzaer