Gulerodssalat med abrikoser
Er du kørt træt i den gode gamle gulerodssalat? Her er et alternativt bud. Denne tilføres en rund sødme fra de tørrede abrikoser og et knasende sprødt touch i form af ristede mandler. Den simple dressing giver yderligere syrlig-sød smag.
Ingredienser
til 2 personer- 50 g mandler
- 250 g gulerødder
- 50 g tørrede abrikoser
Dressing
- saften fra 1 limefrugt
- 2 spsk flydende honning
- 3 spsk olie
- spidskommen
- salt
- peber
Pynt
- sesamfrø
Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve. Lad dem køle helt af.
Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Skær abrikoserne i tynde strimler. Hak de afkølede mandler groft, og bland gulerodssalaten sammen i en skål.
Dressing til gulerodssalaten:
Rør limesaft og honning sammen. Rør olien i lidt ad gangen. Smag til med spidskommen, salt og peber.
Servér dressingen til gulerodssalaten, som eventuelt kan drysses med lidt sesamfrø. Det ser både flot ud og giver ekstra smag.