Gulerodstærte
Denne gulerodstærte er virkelig simpel, men den smager bare godt. Den er fyldt med gulerødder, porrer og hytteost, og så bliver den pyntet med bacon på toppen.
Ingredienser
til 1 tærteform- 1 tærtedej (færdiglavet eller hjemmelavet)
- 275 g gulerødder
- 200 g porre
- 1 spsk olie (eller smør)
- 250 g hytteost
- 4 æg
- 1 tsk spidskommen (kan udelades)
- 1 tsk salt
- peber
- 4 skiver bacon (kan udelades)
Sådan laver du gulerodstærten
Fordel tærtedejen i tærteformen (ca. 26 cm i diameter), prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter ved 225 grader.
Skræl gulerødderne, og rens porrerne. Skær begge dele i tynde skiver. Svits dem på en stegepande i olien i ca. 5 minutter. Lad grøntsagerne køle af.
Kom hytteost, æg, stødt spidskommen, salt og peber i en minihakker eller blender, og blend det, til det er ensartet. Hæld det over de afkølede grøntsager, og bland det hele sammen.
Hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Skær baconskiverne i mindre stykker, og fordel dem på toppen af tærten. Den kan også laves uden bacon.
Bag gulerodstærten færdig ved 200 grader. Det tager ca. 25-30 minutter.
Jeg kan også anbefale den her tærte:
Porretærte med bacon