Hakket oksekød med kartoffelmos i ovn
Hverdagsmad så det basker: hakket oksekød stegt med ketchup og paprika og bagt i ovnen med et lækkert låg af kartoffelmos. En meget enkel ret, der er proppet med smag.
Ingredienser
til 2 personer- 1 løg
- lidt smør
- 300 g hakket oksekød
- 1⁄2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk paprika
- 1⁄2 dl ketchup
- 1⁄4 dl vand
- salt
- peber
Til kartoffelmos
- 800 g kartofler
- 35 g smør
- 1 1⁄4 dl mælk
- 1 tsk salt
- peber
Start med kartoflerne
Start med at skrælle kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre.
Imens kartoflerne koger, laves kødfyldet.
Stegning af oksefars
Hak løg fint, og svits løgstykkerne i lidt smør, til de er gennemsigtige. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af. Kom hvidløgspulver og paprika i, og svits det ganske kort. Tilsæt ketchup og vand, og lad det simre lidt. Smag til med salt og peber.
Lav kartoffelmosen
Hæld vandet fra de kogte kartofler, og mos dem godt sammen med smør og mælk, og smag til med salt og peber.
Bag retten i ovnen
Kom kødfyldet op i et ildfast fad, og fordel kartoffelmosen ovenpå. Du kan evt. bruge en gaffel til at lave riller i kartoffelmosen, så der bliver nogle sprøde bidder. Bag retten ved 225 grader i 25-30 minutter.
Se også:
Denne mega lækre opskrift på oksekød i fad med blomkålsmos.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 830 kcal | 1660 kcal |
Kulhydrat | 79 g | 158 g |
Protein | 42 g | 83 g |
Fedt | 37 g | 74 g |
- Publiceret d.
- 11.03.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Oksekød ›
- Hakket oksekød ›
- Hakket oksekød & kartofler