Hakket oksekød med spidskål og karry i ovn
Aftensmad når det er bedst: Hakket oksekød med spidskål, gulerødder og karry, som tilberedes i et fad i ovnen sammen med ris.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g spidskål eller hvidkål
- 400 g gulerødder
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 3 spsk karry
- 450 g hakket oksekød
- 2 1⁄2 dl fløde
- 3 dl vand
- 1 oksebouillonterning
- 2 dl ris
Tilbehør til karrykål
- mangochutney
- evt. frisk koriander eller persille som drys
- evt. peanuts
Det skal du også bruge
- sølvpapir
Start med at gøre spidskål, gulerødder og løg klar
Skyl spidskålen, lad den dryppe godt af, og snit den fint.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
Pil løgene, og skær dem i strimler. Pil hvidløget, og skær det i skiver.
Tænd ovnen på 215 grader.
Steg hakket oksekød og grøntsager
Kom olien på panden, og tænd for høj varme. Kom karry og hakket oksekød på panden, og brun kødet.
Tilsæt løg og hvidløg, og skru ned på middel varme. Lad det stege et par minutter. Tilsæt de revne gulerødder, og steg yderligere et par minutter. Kom farsblandingen i et stort ildfast fad.
Kom spidskålen på panden, og svits den ved høj varme - ikke for længe, kun lige til kålen er faldet sammen. Kom den lynstegte spidskål over i fadet.
Lav karrysovsen
Hæld fløde og vand på panden, og tilsæt bouillonterning og ris. Lad det simre et par minutter ved middel varme, indtil bouillonterningen er opløst.
Hæld blandingen over i fadet, og bland det hele godt sammen.
Bag retten færdig i ovnen
Kom sølvpapir over fadet, og sæt det i ovnen i ca. 30 minutter, eller til risene er møre.
Servér med mangochutney og evt. peanuts og/eller friskhakket koriander eller persille.
Se også denne lækre opskrift på one pot ris med oksekød og karry.
Næringsindhold for ovnretten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 727 kcal | 2906 kcal |
Kulhydrat | 49 g | 197 g |
Protein | 32 g | 128 g |
Fedt | 43 g | 171 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve ovnretten - ikke tilbehør såsom chutney, koriander og peanuts.
Kan man bruge andet kød?
Ja, man kan sagtens lave retten med andet kød - f.eks. hakket svinekød, kylling eller lam.
Kan retten fryses?
Man kan godt fryse retten efter tilberedning, men risene kan godt miste lidt konsistens under frysning. Smagen fejler dog ikke noget.
- Publiceret d.
- 14.11.18.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Oksekød ›
- Hakket oksekød ›
- Ovnretter med hakket oksekød