Torsk i fad med karry
Virkelig lækker opskrift på torsk i fad med porrer og æble samt en fantastisk karrysauce med fløde.
Ingredienser
til 4 personer- 4 porrer (se hvad du kan bruge overskydende porrer til)
- 2 æbler (små)
- 3 spsk smør
- 2 spsk karry
- 4 dl fløde
- 1 spsk hvedemel
- 400 g torsk
- salt
- peber
- evt. 1⁄2 grøntsagsbouillonterning eller fiskebouillon (kan sagtens udelades)
Tilbehør
- f.eks. ris eller lækre blomkålsris
- evt. mangochutney
Sådan laver du torsk i karryfad
Rengør porrerne og skær dem i skiver. Skræl æblerne og skær dem i små tern.
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smørret på en pande og svits karryen deri. Kom porrerne på panden og svits dem lidt, inden æblerne også tilsættes. Lad det stege ved middel varme indtil porrerne er møre.
Rør fløde og hvedemel sammen og kom det på panden, mens der røres. Tilsæt evt. bouillonterning (kan sagtens udelades). Smag til med salt og peber.
Rengør torskestykkerne og krydr dem med salt og peber. Kom karryblandingen fra panden i et ildfast fad og læg torskestykkerne på toppen.
Sæt fadet i ovnen og bag ved 180 grader i 10-15 minutter (afhængig af ovn og fiskens tykkelse).
Servér f.eks. retten med ris eller bare, som den er. Mangochutney passer også rigtig godt til.
Se også:
Vildt lækker kylling i karry i fad.
Er der porrer tilovers?
Hvis du har rester af porrer efter at have lavet retten, kan du med fordel bruge dem i en af disse super lækre opskrifter:
Fantastisk porretærte med baconSaftigt farsbrød med porrer og baconSuper nemt porrefad med kartofler
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 659 kcal | 2635 kcal |
Kulhydrat | 23 g | 91 g |
Protein | 25 g | 101 g |
Fedt | 51 g | 202 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve torskefadet - ikke tilbehøret (f.eks. ris eller pasta).