Hakket oksekød med spidskål og grøntsager i fad
Denne lækre kombination af hakket oksekød, spidskål og grøntsager samt varmende krydderier skaber en helt suveræn ovnret, der er super simpel at bikse sammen. Den er tilmed lav på kulhydrater, så den er perfekt, hvis du spiser low carb eller LCHF.
Ingredienser
til 4 personer- 3 peberfrugter
- 1 bdt forårsløg
- 1⁄4 spidskål (stort)(se hvad du kan bruge overskydende spidskål til)
- lidt olie
- 450 g cherrytomater
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk stødt koriander
- 1 1⁄2 spsk spidskommen
- 1 1⁄2 spsk paprika
- 3⁄4 tsk hvidløgspulver
- peber
- 125 g tomatpassata
- 150 g creme fraiche
- 6 æg
- 100 g revet cheddarost
- 1 tsk salt
Til servering
- creme fraiche
Start med at gøre grøntsagerne klar
Forvarm ovnen til 200 grader
Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Skyl forårsløg, og snit dem. Skyl spidskål, og snit det - husk at fjerne den grove stok i midten.
Kom peberfrugter, forårsløg og spidskål op i et ildfast fad. Vend grøntsagerne med lidt olie, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter. Forbered de øvrige ingredienser imens.
Skyl cherrytomater, og skær dem i halve eller kvarte afhængig af, hvor store de er.
Steg det hakkede oksekød
Brun det hakkede oksekød godt af i lidt olie. Tilsæt koriander, spidskommen, paprika, hvidløgspulver, salt og peber, og steg yderligere et par minutter.
Tilsæt tomatpassata, og smag kødet til med salt og peber.
Lav æggemassen
Pisk creme fraiche, æg, salt og ca. halvdelen af cheddarosten sammen. Krydr med peber.
Tag det ildfaste fad ud af ovnen, og tilsæt cherrytomater samt æggemasse. Vend det forsigtigt rundt, så æggemassen fordeles i fadet. Kom oksekødet ovenpå, og drys med den resterende halvdel cheddarost.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og steg det i yderligere 20 minutter, til æggemassen har sat sig, og osten er smeltet og gylden.
Servér retten med creme fraiche til.
Se også:
Hvis du er fan af denne opskrift, vil du med garanti også kunne lide dette mega lækre cheeseburgerfad.
Er der rester af spidskål og peberfrugt?
Hvis der er peberfrugt og spidskål tilovers, efter du har lavet denne ret, kan jeg anbefale dig at tage et kig på disse opskrifter:
Lækkert pizzafad med hakket oksekødMega nem kylling i karry i ovnSvensk pølseret med grøntsager
Kan retten fryses?
Jeg kan ikke anbefale at fryse retten, da den godt kan blive lidt vandet i det efter optøning.
Madplaner med oksekød og grøntsager i fad
Når du alligevel skal lave oksekød med spidskål og grøntsager, vil jeg foreslå, at du også tager et kig på de 2 low carb madplaner, som opskriften er med i:
Madplan med 5 nemme LCHF opskrifterMadplan med stivelsesfri aftensmad
Madplanerne er nemlig lavet således, at de overskydende grøntsager fra denne opskrift, bruges i madplanernes andre retter.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 674 kcal | 2697 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 70 g |
Protein | 43 g | 174 g |
Fedt | 47 g | 186 g |
Næringsberegningen er inklusiv 2 spiseskefulde creme fraiche pr. person til servering.
- Publiceret d.
- 11.11.19.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Oksekød ›
- Hakket oksekød ›
- Ovnretter med hakket oksekød