Havregrød i mikroovn
Det er super hurtigt at lave havregrød i mikroovn, og du slipper endda for at gøre en gryde ren bagefter. Grøden passer sig selv, så du har tid til at brygge kaffe eller børste tænder, og den er færdig på bare 3 minutter.
Video: Havregrød i mikroovnen på 3 minutter
Inden du scroller ned til opskriften, så se lige hvor nemt man kan lave en portion sund og lækker havregrød i mikroen.Ingredienser
til 1 person- 1 dl havregryn
- 1 tsk sukker
- 1 knsp salt
- evt. 1⁄2 tsk kanel
- 2 1⁄2 dl vand
Sådan gør du
Bland havregryn, sukker, salt og evt. kanel, og kom det i en plastikbeholder eller (helst) en dyb tallerken/skål, der kan tåle at komme i mikrobølgeovnen. Hæld vandet over, og bland godt rundt.
Kom havregrøden i mikroovnen, og giv den ca. 2 minutter ved 800 watt. Rør rundt i den færdige grød, inden du serverer den.
Se forslag til lækre toppings her.
Næringsindhold for havregrøden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 132 kcal | 132 kcal |
Kulhydrat | 22 g | 22 g |
Protein | 4 g | 4 g |
Fedt | 2 g | 2 g |
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål til opskriften her.
Kan jeg bruge mælk?
Ja, du kan fint bruge halvt mælk og halvt vand, hvis du foretrækker det. Du kan også sagtens bruge havremælk, sojamælk eller anden form for plantemælk.
Kan tiden variere?
Hvor lang tid havregrøden skal have i mikroovnen kan godt variere en smule, alt efter om du foretrækker en mere lind eller mere tyk grød. Hvis du ikke synes, grøden er færdig efter de to minutter, kan du røre lidt rundt i den og give den yderligere 20-30 sekunder i mikroen.
Hvor hurtigt er det?
Det tager kun , så det er utrolig hurtigt. Måske er det derfor, det er den mest populære morgenmad i det danske køkken.
Hvorfor skal der salt i?
Salt fremhæver andre smage og gør i denne sammenhæng, at havregrøden ikke smager “flad” og kedelig. Men det er selvfølgelig ikke meningen, at grøden skal være decideret saltet, så kom kun en lille smule i.
Forslag til topping
- Kanel og æble
- Æble og peanutbutter
- Mandler og æble
- Banan og kakaonibs
- Blåbær og banan
- Kokos, blåbær og skyr
Tip: Lav rester om til havregrødspandekager
Rester af havregrød kan med fordel trylles om til disse lækre klatkager.
Så kan man jo nemt “komme til” at lave lidt for meget grød ;)